"In a world of magnets and miracles..."

Došapnuti šamar



I baš kad smo zaboravili da tako nešto postoji ono nailazi i svom silinom nas podsećajući za šta vredi ovaj život. Nije da smo se prestali nadati. Samo smo zaboravili.
I tako se slobodno dete u nama smanjuje i smanjuje i smanjuje dok ne ostane jedna klica, jedan zametak odavno netaknut. Ćuti onako u uglu negde tamo, gunđa u bradu, spava, iščitava stručnu literaturu već razmišljajući kako je biti odrastao. Viče: "Maca se duri, neće da se juri!!!!", ali ništa. Sluša o tome kako je život borba, kako su ljudi dobri ili loši, kako se ne seda na hladan beton i   šta je politička korektnost. A onda se jednog dana oseti prozvanim i onda mu se smuči jednog dana i onda odluči da izađe iz ćoška jednog dana, da tresne vratima i opali nam takav šamar da ostanemo nemi otvorenih usta!
A onda se usta razvuku u osmeh. Nebo je granica. A osmeh u zagrljaj. Nebo je granica. A zagrljaj u poljubac. Nebo je granica. I onda se poleti kao u najgorem klišeu. I ni nebo više nije granica.

Hvala za taj došapnuti šamar.




... all it takes its fate and trust
...think of the happiest things - its the same as having wings

1 comment:

  1. ...so what if I'm not flying, maybe I'm just constantly taking off... maybe it's our knees that shiver, not our legs that hurt...

    Svilena Kosa

    ReplyDelete